CURT

METRATGES

"Calen nous referents al cinema, per tal que tothom s'hi pugui veure reflectit"

El cinema és el reflex de la nostra societat. Però és un reflex fidel? És un retrat fidedigne i representatiu de la nostra comunitat? Com és que les persones amb discapacitat que apareixen en una pel·lícula fan sempre de persones amb discapacitat i prou? Perquè no interpreten personatges que ens parlin de la por o del desig, perquè no fan d’un fugitiu o d’una lluitadora? L’estigma fa que algú amb autisme o una malaltia mental només pugui parlar d’això: de l’autisme i la malaltia mental. Volem plantejar-nos què hagués passat si Thelma i Louis haguessin tingut Síndrome de Down. O en Cary Grant a “Con la muerte en los talones” hagués estat autista. Com hagués viscut una persona amb discapacitat la història d’amor entre Marcello i Silvia a “La Dolce Vita”? O entre Ilsa i Rick a “Casablanca”?

DIEZ MILLONES

DIRIGIT PER MANEL SERRAT

GRUP ASSOCIACIÓ CANAAN

AMOR D'ULTRATOMBA

DIRIGIT PER LLUÍS ROBIROLA

GRUP FUNDACIÓ ESTANY

MARE, NOMÉS N'HI HA UNA

DIRIGIT PER RAMON CATÀ

GRUP ATENEU OBERT

DE LA DONA

LLUNA PLENA

DIRIGIT PER MARTÍ COLOMER

GRUP CAN FONT

FI DE LA BOIRA

DIRIGIT PER JUDITH COLELL, ALBERT PICOLA I CAMILA PINEDA

GRUP SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA GIRONÈS

ROBIN HOOD

DIRIGIT PER XAVIER PÉREZ

GRUP ASTRES

   PRÍNCEP BLAU  

DIRIGIT PER MARC AULADELL

GRUP FUNDACIÓ

RAMON NOGUERA

JO VULL SER ACTOR

DIRIGIT PER JOSEP SARQUELLA

GRUP ESCOLA TEATRE GIRONÈS

BODA MALDITA

DIRIGIT PER IRENE SERRAT

GRUP FUNDACIÓ AUTISME

MAS CASADEVALL

Els 9 grups que formen part del projecte han treballat amb directors de cinema per crear 9 pel·lícules curtes que s’han estrenat aquest 2018 a la Factoria de Banyoles, a la Sala Planeta de Girona i al Teatre Lliure de Barcelona.

 

Els alumnes d’EE són els actors però també els guionistes dels curts. Ells són els que han decidit de què volien parlar i han escrit les històries amb el recolzament de Clàudia Cedó en la dramatúrgia. 9 guions que recullen les inquietuds, les reflexions, els desitjos i les pors de persones que no estan prou representades al cinema. Cal que escoltem les seves veus. Cal donar-los la oportunitat d’aparèixer, de ser visibles, de parlar sobre el que vulguin parlar. El resultat? 9 històries que van des del Western fins al Cinema de Terror, passant per la Comèdia Romàntica. Perquè no hi ha cap gènere que es resisteixi als actors d’Escenaris Especials! Cap repte que els faci tremolar!

 

Guió:

Actors d’Escenaris Especials, Marta Iglesias i Clàudia Cedó.

Direcció:

Marc Auladell, Ramon Catà, Judith Colell, Martí Colomer, Xavier Pérez, Lluís Robirola, Josep Sarquella, Irene Serrat i Manel Serrat