top of page
22-07-02-EE-LaPlaneta_roserblanch105.jpg

CLÀSSICS

Els Clàssics d'Escenaris Especials són un conjunt de peces teatrals que, a través de les versions d'obres clàssiques de la literatura dramàtica, ens parlarant i ens mostraran temes com l'amor, l'enveja, el poder o el dol. 

Cada un dels grups ha començat a treballar a partir de textos d’autors com Shakespeare, Lorca o  Sòfocles. Les seves dramatúrgies són una inspiració per fer una lectura i escenificació pròpia.

Mai fins ara hem creat a partir de textos ja escrits i aquest any, celebrant el retorn als escenaris després de la pandèmia, teníem la necessitat i les ganes de reapropiar-nos del teatre, jugant, com mai, a fer teatre.

Com seria un Hamlet “revisitat” per persones amb autisme? I si una persona amb diversitat funcional interpretés a Antígona?

Com s’aproparien uns joves amb necessitats educatives especials a la història de Romeu i Julieta?

Si persones que estan en procés de dehabituació de tòxics decideixen explicar Èdip rei?

 

100 alumnes amb cossos i veus no normatives pugen a dalt l’escenari per reexplicar-nos la història dramàtica des del seu propi prisma.

22-07-02-EE-LaPlaneta_roserblanch069.jpg
FITXA ARTÍSTICA

Docència i direcció col·lectiva: Berta Camps, Clàudia Cedó, Eva Ferré, Ferran Joanmiquel, Tere Solà i Jordi Subirà.

Coordinació artística: Clàudia Cedó.

Ajudant de direcció: Berta Camps.

Producció: Escenaris Especials.

Imatge gràfica: Enserio.

Disseny llums, projeccions i so: Lluís Robirola

Ajudant de tècnic: Miquel Lanao

Fotografia: Roser Blanch.

Disseny escenografia original "La Nau dels bojos": Albert Pascual

Adaptació espai escènic: Gemma Moreno

Atrezzo: Gemma Moreno

Educadora social de suport: Anna del Barrio

Agraïments: Berta Sayeras, Genis Casals, David Lozano, Anna del Barrio, Berta Camps, Paco Gámez.

Centres participants: Fundació Ramon Noguera, Escola Teatre del Gironès, Servei de Rehabilitació Comunitària de Girona, Fundació Estany, Fundació Mascasadevall, Associació Canaan

Patrocinadors: Diputació de Girona, Acció social - Caixabank, Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura - Institut d'Empreses Culturals, Giroconsultors - Assessoria fiscal, OtGir - Assessors laborals.

Col·laboradors: Consell Comarcal del Gironès, Teatre Municipal de Girona, ERAM Escola Universitària de Girona-Salt, Fundació Ciutat Invisible, Centre Cívic Barri Vell, Sala La Planeta, Centre de formacio teatral El Galliner, Universitat de Girona - Compromís Social, Ajuntament de Cassa de la Selva, AMSA - Agusti y Oliveras S.A., La Calòrica, Cor de Teatre, Punt de Fuga.

bottom of page